استفاده از ظروف مسی برای اولین بار

استفاده از ظروف مسی برای اولین بار

استفاده از قابلمه مسی برای اولین بار

ظروف سرخ رنگ مسی در مقایسه با سایر ظروف آشپزخانه نیازمند مراقبت های بیشتری هستند. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درمورد استفاده از ظروف مسی و نحوه آماده سازی قابلمه مسیارائه دهیم و به شما بگوییم برای اولین بار چگونه این محصولات را مورد استفاده قرار دهید.

با توجه به مزایای بی شمار قابلمه مسی ممکن است تصمیم بگیرید این گونه محصولات را خریداری کنید و آن ها را در آشپزی مورد استفاده قرار دهید. اما آیا می دانستید ظروف مسی نیاز به مراقبت های ویژه و زمان بر دارند؟

البته باید به شما بگوییم که فرایند آماده سازی و مراقبت از ظروف مسی به هیچ وجه دشوار نیست و فقط کافیست کمی همت به خرج دهید تا ظروف مسی شما همواره در بهترین وضعیت ممکن خود باشند. درست مثل سرویس قابلمه چدن دسینی، کلید دستیابی به تمام مزایای ظروف مسی در آشنایی با نحوه استفاده صحیح از این محصولات و شناخت کامل نقاط ضعف و قوت آن ها خلاصه می شود.

استفاده از ظروف مسی برای اولین بار

آماده سازی ظروف پخت و پز مسی قبل از اولین استفاده

بسیاری از مردم تصور می کنند فرایند های آماده سازی تنها مربوط به تابه های چدنی است، در حالی که سایر ظروف همچون تابه ها و قابلمه های نچسب نیز قبل از اولین استفاده باید آماده شوند. اما سوال اینجاست که آیا ظروف مسی نیز نیازمند آماده سازی قبل از اولین استفاده هستند؟ پاسخ مثبت است، ظروف مسی قبل از اولین استفاده باید آماده شوند و دستور العمل آماده سازی آن ها نیز با توجه به روکش داخلی ممکن است در مدل های گوناگون متفاوت باشد.

ظروف مسی قدیمی بدون روکش عایق داخلی بیشتر دارای جنبه های تزیینی هستند و با توجه به خطرات ناشی از نفوذ سرب به غذا در پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند. بنابراین این گونه ظروف نیازمند آماده سازی نیستند و فقط کافیست بدنه آن ها را هر چند وقت یک بار بشویید تا درخشش و جذابیت خود را حفظ کند.

ظروف مسی با روکش داخلی از جنس قلع به منظور پخت انواع غذا مورد استفاده قرار می گیرند، اما با توجه به خاصیت ضد چسبندگی فلز قلع نیاز به آماده سازی ندارند. جالب است بدانید روکش قلع بر خلاف روکش های تفلون به هیچ وجه مواد شیمیایی را به غذا منتقل نمی کند و برای سلامتی شما هیچ خطری ندارد. تنها نکته در مورد روکش قلع این است که در هنگام شستن آن باید دقت کافی را به خرج دهید و در صورتی که این عایق از بین رفت، ظرف مسی خود را برای قلع اندود شدن مجدد به مراکز معتبر انتقال دهید.

در مقابل دیگ مسی با روکش داخلی از جنس استیل ضد زنگ قبل از اولین استفاده نیازمند آماده سازی است. استیل ضد زنگ در سطح مولکولی ماده ای سخت و ناهموار است و به همین دلیل احتمال چسبیدن غذای در حال پخت به آن بر خلاف سطوح هموار و یکدست از جنس قلع بیشتر است. اما لازم نیست نگران باشید، چرا که با استفاده از روش های زیر می توانید خاصیت ضد چسبندگی را برای تابه ها و قابلمه های مسی با روکش استیلی به وجود آورد و با سهولت بیشتری غذا را بپزید.

نحوه آماده سازی و استفاده از ظروف مسی با روکش داخلی استیل

  1. ابتدا داخل تابه یا قابلمه مسی را با آب گرم و صابون بشویید و آن را کاملا خشک کنید.
  2. برای مدت زمان دو دقیقه ظرف مسی را روی شعله متوسط تا زیاد قرار دهید تا داغ شود.
  3. دو تا سه قاشق غذاخوری روغن گیاهی را کف ظرف بریزید با تکان دادن روغن را به تمام نقاط ظرف برسانید، به طوری که روکشی روغنی کف ظرف مسی و قسمت پایینی دیواره آن را بپوشاند.
  4. اجازه دهید تا روغن تا آستانه سوختن و دود شدن داغ شود.
  5. تابه یا قابلمه مسی را از روی شعله بردارید و صبر کنید تا سرد شود.
  6. زمانی که دمای ظرف مسی به اندازه کافی پایین آمد، روغن اضافه باقیمانده در آن را دور بریزید و داخل آن را با دستمال کاغذی خشک و تمیز پاک کنید.

طی آماده سازی قابلمه مسی با روکش استیل رادیکال های موجود در روغن آزاد شده و روی سطح استیل در کنار یکدیگر قرار می گیرند تا روکشی کاملا صاف و هموار به وجود آید و از چسبیدن غذا به ظرف جلوگیری شود. فراموش نکنید که آماده سازی قبل از اولین استفاده خاصیت ضد چسبندگی دائمی را برای ظرف به وجود نمی آورد و در صورتی که مواد شوینده با سطح تابه یا قابلمه تماس داشته باشند، ممکن است فرایند آماده سازی بی اثر شود. به همین دلیل توصیه می شود ظروف مسی را بلافاصله پس از پخت غذا (البته باید صبر کنید تا خنک شوند) آب بکشید تا تکه های باقیمانده به آن نچسبند و شما مجبور نشوید از مواد شوینده کمک بگیرید. اما اگر به هر دلیلی مواد شوینده با سطح داخلی ظروف مسی با روکش استیل تماس پیدا کردند، شما باید دوباره فرایند آماده سازی را طبق مراحل بالا دنبال کنید.

نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که حتی در صورت استفاده صحیح و مراقبت ویژه، لازم است فرایند آماده سازی هر چند وقت یک بار اجرا شود. بعضی معتقدند هر سه ماه یکبار زمان مناسبی است تا ظروف مسی غذا با روکش داخلی استیل دوباره با روغن آماده شوند و گروهی دیگر نیز ادعا می کنند برای اجرای دوباره فرایند آماده سازی می توانید تا یک سال صبر کنید. اما به طور کلی می توان گفت این زمان به تعداد دفعات استفاده از دیگ مسی بستگی دارد و ممکن است در آشپزخانه های گوناگون متغیر باشد. زمانی که احساس کردید غذا دوباره به سطح ظرف می چسبد و یا طعم و بوی وعده های قبلی به غذای در حال پخت منتقل می شود، موقعیت مناسبی است تا دوباره فرایند آماده سازی ظروف مسی غذا را اجرا نمایید.

امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و بتوانید نکات ذکر شده را در استفاده از قابلمه مسی برای اولین بار به کار ببرید. کافیست پس از خرید ظروف مسی آن ها را طبق مراحل بالا آماده کنید و از آشپزی کردن لذت ببرید

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

×
XnoztHc90ZcVEhmOHOWU67VegC0bfHf3v0vcIkio1AE