نکاتی درباره ظروف مسی -۱

نکاتی درباره ظروف مسی – ۱

۱- آیا قابلمه مسی کارخانه ای(ماشینی) با دستی فرق دارد؟ کدام بهتر است؟ درارتباط با ظروف مسی چرا بعد ازچند بار استفاده از ظرف مسی و پخت غذا، داخل آن سیاه می شود؟
در مورد مس جواب اولین سول ظروف مسی از دیرباز به دلیل قلع اندود شدن در سطح داخلی آن جهت طبخ هر گونه غذا مناسب بوده وبه توصیه بسیاری از پزشکان بهترین فلز جهت حفظ سلامت و بهداشت غذا می باشد توجه داشته باشید در سطح داخلی ظروف مسی به دلیل وجود قلع پس از استفاده از آن مخصوصآ طبخ غذاهای ترش و کلری که مخلوط آب آشامیدنی است لکه های سیاه رنگی نمایان می شود که این بدلیل خاصیت ویژ فلز قلع و کلر آب آشامیدنی بوده و جای هیچ گونه نگرانی برای سلامتی مصرف کننده نیست شما می توانید جهت از بین بردن و تمیز کردن نسبی این لکه ها سطح داخلی رابا خاکستر و پودر ظرفشویی توسط اسکاج نرم بشویید و از کشیدن هرگونه سیم ظرفشویی جدا خودداری کنید خوب است بدانید درصورت ظاهر شدن قرمزی مس بر سطح داخلی ظروف پخت هر گونه شیرینی وحتی برنج بلامانع است و تنها از طبخ غذاهای ترش خود داری کنید جواب بخش دوم سوال هم باید گفت که ظروف مسی به دو روش دستی کوره ای وپرسی یا همان ماشینی ساخته می شود ظروفی که به روش دستی کوره ای وچکشی ساخته می شود از ضخامت بیشتری برخوردار است و سفید گری داخل ظروف از دوام بیشتر ی برخوردار است وغذا دیر تر می سوزد.

۲- برخی از مردم با مراجعه به اینترنت و مطالعه مطالب برخی از سایت های که از بدی های ظروف مسی گفته اند هراسان می شوند و می ترسند که از این ظروف برای غذای خود استفاده کنند. مثلا یکی از کاربران در یکی از نظرات گفته بود: “منم با خوندن مطلب شما رفتم دو تا قابلمه مسی خریدم. و فورا شروع به درست کردن غذاکردم حالا دومرتبه در گوگل یک مطلب آمده که ظروف مسی نه تنها مفیدنیست بلکه سرطان زاست. من که پاک گیچ شدم لطفا راهننمایی کنید”.
در پاسخ باید گفت: واقعیت این نیست که این سایت ها می گویند. خودتان قضاوت کنید مادر بزرگ های ما سرطان داشتند یا مردم امروز… الان که با این همه پیشرفت به حساب سالم همه ی مردم انواع و اقسام بیماری ها را گرفته اند و بسیاری از مردم در سنین جوانی و میانسالی و حداکثر تا ۶۰ سالگی بر اثر سرطان می میرند. راستی به نظر شما مشکوک نیست که چرا این سایت ها در برابر ارزش های سنتی جامعه ایرانی موضع می گیرند و حتی نظرات مخالف را نیز در ذیل مطالبشان منتشر نمی کنند؟ به نظر شما مشکوک نیست که این دسته از سایت ها از تغذیه به سبک امروزی مثل خوردن غذا در ظروف تفلون، گزارش و مقاله تهیه نمی کنند و در اینباره مردم را نسبت به اثرات زیانبار این ظروف نمی هراسانند؟

۳- می دانید چرا کشور ما ازنظرسلامتی مردم پیشرفت نمی کند؟ جوابش ساده است: هرچه کشورهای غربی وپیشرفته بگویند همان را عمل میکنیم. دیگرکاری به درست وغلط بودن آن نداریم. برای مثال روغن جامد را آنها دادند به ما و ما با تمام مضراتش مصرف کردیم. حالا همان کشورها روغن مایع داده اند و ما باز هم عبرت نگرفته ایم. درموردظروف مسی هم همینطور است. انسان روزانه به ۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰ یون مس نیاز دارد و این نیاز از هیچ راه دیگری جز طبخ غذا در این ظروف تامین نمی شود. اگرازظرف مسی استفاده نکنیم باید از ظرف تفلون و آلمینیومی استفاده کنیم ودرنتیجه محکوم به ابتلا به سرطان هستیم.

۴- اگر خواستید مس بخرید حتما از بازار مسگرهای کرمان بخرید چون متقلب نیستند و جنس تقلبی به مردم نمیدهند. همچنین مس زنجان نیز معروف است و قیمت بالاتری نسبت به ظروف مسی ساخت اصفهان دارند.

۵- مس بخور غم نخور :دی

۶- سالم ترین ظروف، مس است. یک سوال شده چرا قدیم از آفتابه مسی استفاده می کردند؟ یکی از دلایل آن می تواند این باشد که چون مس باکتری کش ومکروب کش است مس را می توان بدون قعل اندود نیز استفاده کرد مشروط بر انکه اول مس را قبل از استفاده با مقداری «نمک وسرکه» مخلوط تمیز کرد مثال دو قاشق سرکه پنج قاشق نمک مخلوط کرده مثل ماست چکیده و به داخل و خارج ظروف مس بکشید تا تمام ضایعات آن از بین برود سپس استفاده کنید. این برنامه را ماهی یک بار تکرار کنید بنده شصت سال عمر دارم و شغلم مسگری است و بیست وهفت سال است خود وخانواده ام از مس قرمز استفاده می کنیم و صحیح و سلامت هستیم.

۷- برخی از سایت ها که مروج استفاده از ظروف پلاستیکی و تفلون هستند مطلبی بر علیه استفاده مردم از ظروف مسی نوشته اند که: “مس با غذاهای اسیدی واکنش می دهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع یا استیل یا نیکل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود. این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شود، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. لذا از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد. همچنین با خراشیدن یا ساییدن این ظروف در هنگام شست و شو، لایه پوششی محافظ از بین می رود. از خراشیدن این ظروف باید خودداری نمود و در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد. سازمان غذا و دارو (FDA) در مورد مصرف ظروف مسی بدون پوشش هشدار داده است، زیرا این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود.” اما واقعیت این است که «مــــــــس» از ظروف دیگری مثل ظروف آلومینیومی و تفلون، کمتر خراش بر می دارد و جای نگرانی ندارد. بهتر است حواستان را برای استفاده از ظروف دیگر جمع نمایید.

۸- ظروف مسی چه فواید و اهمیتی دارد؟
درمورد فواید مس، موارد زیادی می توان ابزار نمود. اولین مزیت مس این است که ضد سرطان، ضدافسردگی، انرژی زا، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، تنظیم کننده ترشح هرمونهای بدن و … . بدن انسان برای تامیین انرژی نیاز به تعدادی بسیار زیاد یون مس دارد. مس در ساختار آنزیم سرولوپلاسمین شرکت دارد. وقتی از این ظروف برای طبخ غذا استفاده گردد بدن یون مورد نیاز خود را از این طریق به دست می آورد علت اینکه در قدیم اکثر ظروف از جنس مس بوده همین است. مس به اکسید شدن گلوگز ودر نتیجه آزاد شدن انرژی در بدن کمک می کند. مس به جذب آهن توسط بدن کمک می کند. مس به تامین اکسیژن لازم برای بافت های بدن به منظور افزایش سطح انرژی بدن از جمله مغز کمک می کند. مس به غدد تیرویید برای تعادل در ترشح هرمون ها یاری می رساند. مس به عنوان حمل کننده اکسیژن در خون عمل می کند. به عملکرد مغز واعصاب کمک می کند. مس به عملکرد اسید آمینه تیروزین به منظور عامل رنگ لازم می باشد. مس برای ساخت سلول های قرمز خون ضروری است. مس جزیی از آنزیم ضروری برای سنتز هورمون آدرنا لین می باشد. مس با فعالیت آنزیم های روده ای در ارتباط نزدیک است. سطح مس در بدن با ستح استروژن در ارتباط است. مس میزان آدرنالین نوراپی نفرین ودو پامین را افزایش می دهد.

۹- به نظر شماها انسان های نسل الان بیشتر به سرطان مبتلا می شوند یا نسل های قبلی . جواب معلوم است. نسل الان چرا؟ چون قدیمی ها چیزهایی می دانستند. پس ظرف های آنها هم بهتر از ظرف های ما بوده است. پس ظرف مسی استفاده می کنیم. مطمئن باشید که چیزی نمی شود.

۱۰- اگر سطح قلع اندود ظرف مسی از بین رفته است سرکه ونمک به صورت مایع غلیظ به روی سطح ظروف مسی بمالید و پس از آن شستشو کنید و خشک کنید. همچنین استفاده از ظروف مسی ارتباطی با بیماری ها ندارد به طور مثال آفت دهان ربطی به ظروف مسی ندارد، در صورت بروز این بیماری، مشکل از خوردن غذای سرد وگرم هم زمان است. هچنین قلع اندود کردن خوب است؛ سفارش کنید به سفیدگر که از «قلع بلژیکی» استفاده کند چون سفیدی آن ودوام بیشتری دارد

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید