چاقوهای مورد نیاز آشپزخانه

چاقوهای مورد نیاز آشپزخانه

چاقوهای مورد نیاز آشپزخانه ما عادت داریم همه چیز را ست یا دست بخریم. هنوز هم جهزیه هایی با سرویس های ۹۹ پارچه و ۱۲۰ پارچه متداول است وسایلی که شاید هیچ وقت سراغ آن ها نرویم. تب خرید اجناس مد شده بسیار همه گیر است. به یاد دارم سال ها پیش تب سرخ کن همه خانه ها را فراگرفته بود و هیچ خانه ای بدون آن نبود. مادر من نیز یکی از بهترین ها را به آشپزخانه اش اضافه کرد؛ ولی باور کنید فقط یک بار از آن استفاده کرد. البته همان یک بار هم من در آن سیب زمینی و مرغ سرخ کردم!

بیشتر ما در آشپزخانه مان از این دست وسایل زیاد داریم، ابزاری که متاسفانه در برخی موارد حتی طرز استفاده آن را هم نمی دانیم. یکی از این ابزار چاقو است. اگر یک جست وجوی ساده درباره چاقو یا کارد به زبان فارسی در گوگل انجام دهید، به ده ها مدل و نام برمی خورید که دست برقضا همه شان هم ست هستند. شاید بگویید خرید ست به صرفه است و شش چاقو را به قیمت چهارتا می خرید، ولی آیا هیچ وقت از هر شش تای آن ها استفاده می کنید!؟

در دنیای آشپزی ده ها مدل چاقو برای استفاده های گوناگون وجود دارد، از چاقوهایی که در آشپزخانه همه مان یافت می شود تا چاقوهای خاصی مثلا برای برش ماهی سالمون[۱] یا تزیین میوه و سبزیجات. بی شک داشتن همه چاقوها برای آشپزخانه های کوچک امروزی محال و غیر اقتصادی است. به همین دلیل در این مقاله سعی دارم برخی از چاقوهای پرکاربرد و متداول در آشپزخانه های خانگی را معرفی کنم.

چاقوهای لازم برای هر آشپزخانه

چاقوی سرآشپز

این چاقو یکی از متداول ترین چاقوهای آشپزخانه است. چاقوی سرآشپز، تیغه و دسته‎ ای محکم، پهن و سنگین دارد. از این چاقو می توانید برای برش دادن و ریز کردن هر نوع مواد غذایی استفاده کنید.

چاقوی برش نان

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به ساندویج خانگی علاقه دارید، باید یکی از این چاقوها برای خود بخرید. تیغه بلند و دندانه دار این چاقو به راحتی امکان برش انواع نان ها را برای شما فراهم می آورد. علاوه بر آن این چاقو برای برش انواع مواد غذایی نرم مانند گوجه فرنگی بسیار مناسب است و به شما این امکان را می دهد که آن را بدون له شدن خرد کنید. این چاقو نسخه آشپزخانه ای چاقوهای اره ای قدیمی است که روی میز پذیرایی همه مان بود.

چاقوی Santoku

این چاقو در واقع نسخه ژاپنی چاقو سرآشپز است که برای کار با ماهی، گوشت و سبزی جات فوق العاده است. مهم ترین تفاوت این چاقو نوک هلالی تیغه آن است که حرکت دوار چاقو هنگام ریز کردن را بسیار راحت و سریع کرده است.

چاقوی فیله

مشخصه اصلی این چاقو تیغه و دسته بلند و کشیده آن است که برای فیله کردن گوشت و ماهی عالی است. این تیغه نازک، بلند و قابل انعطاف حرکت های دقیق را برای فیله کردن و پوست کندن بسیار آسان می کند.

چاقو یا کارد

ابزاری تیز است که برای بریدن به‌کار می‌رود. رایج‌ترین طرح برای یک چاقو به شکل یک تیغهٔ تیز فلزی است که به‌وسیلهٔ یک زبانه به یک دسته پیوند داده شده‌است. از چاقوها از دوران نوسنگی تاکنون نیز به‌عنوان ابزار یا جنگ‌افزار بهره‌گیری شده‌است. از چاقوهای نخستین، ابزارهای دیگری مانند ساطور، خنجر و شمشیر مشتق شده‌اند. کارد و چاقو این دو واژه هر یک برای آلت یا وسیله‌ای برنده به کار می‌رود ولی آلتی که کارد نامیده می‌شود با آلتی که چاقو خوانده می‌شود فرق دارد. چاقو آلتی است که لبهٔ برندهٔ آن در دستهٔ آن بر می‌گردد و می‌خوابد و لذا می‌توان آن را در جیب هم گذاشت ولی کارد وسیله ایست که لبهٔ آن روی دسته بر نمی‌گردد. پس آلت برنده‌ای که همراه با چنگال سر میز غذا خوری می‌گذارند کارد است نه چاقو.

Image result for ‫چاقوی آشپزخانه‬‎

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید